Шенжен Солид ди Елецтроницс Цо., Лтд

Квалитет је наша највећа конкурентска предности, стабилност и поузданост је највећа одлика ди-чврстих производа!

Дом > новости > Садржај
Основни Дефиниција модема
- Apr 14, 2017 -

Модем је скраћеница од модулатор (модулатор) и демодулатор (демодулатор), који се назива модем (у РТХК се зове машина података), који се назива "мачка" према хомофона модема. То је уређај који претвара дигитални сигнал у аналогни сигнал преко модулације на предајнику, а затим аналогни сигнал се конвертује у дигитални сигнал преко демодулација у пријемнику.

Такозвани модулација је да конвертује дигитални сигнал у аналогни сигнал преноси на телефонској линији; Демодулација, аналогни сигнал се конвертује у дигитални сигнал. Колективно познате као модема.

Модем енглеском је модема, његова функција је аналогни сигнал и дигитални сигнал "преводилац". Електронска сигнал је подељен на две врсте, једна је "аналогни сигнал", је "дигитални сигнал". Телефонске линије које користимо су аналогни сигнали, а дигитални сигнали се преносе између рачунара. Дакле, када желите да повежете рачунар са Интернетом преко телефонске линије, морате користити модем за "преведе" два различита сигнала. Када је повезан са Интернетом, када је рачунар шаље информације на интернету, јер је телефонска линија преноси аналогни сигнал, неопходно је да се користи модем за "преведе" на дигитални сигнал у аналогни сигнал да пренесе на Интернету, овај процес се зове "модулација". Када је ПЦ добија информације са интернета, јер информације које се преносе са Интернета преко телефонске линије је аналогни сигнал, па ПК желе да их разумем, такође морају да користе модем ово "превод", тај процес се зове "демодулација." У принципу, то се зове "модулација и Демодулација".