Шенжен Солид ди Елецтроницс Цо., Лтд

Квалитет је наша највећа конкурентска предности, стабилност и поузданост је највећа одлика ди-чврстих производа!

Дом > новости > Садржај
Основе модема
- Apr 14, 2017 -

Распон глас фреквенција просечна особа је 300-3400Хз, у циљу спровођења говорни сигнал у редовном преносу телефонског система, на линији за доделу одређени опсег, међународни стандарди се 4кХз као стандардни путу заузимају ширину опсега. У овом процесу преноса: говорног сигнала 300-3400Хз Фрекуенци Инпут, пошиљаоца телефон да се овај гласовни сигнал у аналогни сигнал, тај аналогни сигнал преко Фрекуенци Дивисион Мултиплекинг, тако да склоп може преносити више канала аналогног сигнала у исто време , када дође до пријемника након фреквенцији процеса да се вратите на оригинални фреквентном опсегу од аналогних сигнала, а затим пријемника телефоном са аналогног сигнала конвертује у звучне сигнале.

Информације у рачунару се састоји од "0" и "1" дигиталних сигнала, али на телефонској линији се преноси само аналогни електричне сигнале. Не предузимају никакве мере да користите аналогни канал за пренос дигиталних сигнала ће неминовно доћи до много грешака (дисторзија), тако да подаци обични телефон за пренос, дигитални сигнал мора да се трансформише у телефонској мрежи првобитно дизајниран да захтевају аудио спектар у (тј 300Хз-3400Хз).

Модулација се користи за контролу одређену параметар облика таласа са појасу импулса и формира сигнал погодан за далековода.

Демодулација је да када модулисан сигнал стигне до пријемника, аналогни сигнал трансформисан модулатора се уклања из носача на дигитални сигнал оригинал басебанд.

Употреба модема може претворити аудио сигнала на вишим фреквенцијама и да га претвори у вишим фреквенцијама за аудио сигнале. Због тога, још један циљ модулације је да олакша линије поновну употребу у циљу побољшања коришћење линије.

На основу три главна параметара сигнала носиоца, модулација се може поделити на три врсте: амплитуде модулатион, ФМ и фазна модулација.